2 Ocak 2010 Cumartesi

ASP.NET AJAX ConfirmButtonExtender Kullanımı

Bu yazımızda Ajax kontrollerinden 'ConfirmButtonExtender' kullanımına balacağız.
Bu kontrol çalışma esnasında bizim istediğimiz bir kontrolün tetiklemesi ile sayfada onay penceresi açar. İhtiyaçlarımız doğrultusunda çok çeşitli şekilde özelleştirebilmemize olanak sağlayan önemli bir kontroldür. Daha anlaşılır olması açısından örnek üzerinden gidersek :

VisualStudio içinde AJAXEnabledWebApplication olarak başlattığımız projemizin Default.aspx sayfasının içine, birer tane 'Label', 'Button', 'ConfirmButtonExtender' sürüklüyoruz.

 ConfirmBtnExt_1
ConfirmButton özelliklerine baktığımızda projenin çalışması için vermemiz gereken 'TargetControlID' görüyoruz. Burası onay penresinin hangi olayla tetiklendiğini belirttiğimiz kısım. 'Confirm Text', çıkan pencerede onaylanmasını istediğimiz soruyu belirtiyoruz.
Bu düzenlemeleri yaptıktan sonra sürüklediğimiz buton üzerine çift tıklayarak Default.aspx.cs içindeki 'Button1_Click' olayına, onaylanma işleminin tamamlandığında  gerçekleşmesini istediğimiz olayı belirtiyoruz.

protected void Button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
    Label1.Text = "Emin Olmak güzeldir.";
}

Burada sadece sürüklediğim label içinde istediğimiz metni görüntülüyoruz. Kullanım amacına göre bu kısmı özelleştirmemiz mümkün. Projeyi çalıştırdığımızda ekran görüntülerimiz. Bu ekran butona bastığımızda :
ConfirmBtnExt_2 

ConfirmBtnExt_3

Umarım sizin için yararlı olmuştur.  Yeni bir kontrolde görüşmek üzere…

0 yorum: